Старши треньорът на Интер Антонио Конте призна превъзходството на Ювентус след поражението с 1:2. Снощи Старата госпожа се наложи над своя съперник в мач от 7-ия кръг на Серия А. Бившият треньор на Юве отдаде заслуженото на клуба-победител.

"Ювентус показа тази вечер цялата си нападателна мощ и опит. Не мога да съм недоволен от играчите си, тъй като те се стараеха много и дадоха всичките си сили. Винаги съм казвал, че ни предстои дълъг път с този млад отбор, за да достигнем нивото на Ювентус относно опит и контролиране на срещите”, сподели Конте.

45 снимки

„Движим се напред, но сме още в началото на своя път. Гледах статистиката, според цифрите мачът е бил равностоен, което потвърждава думите ми, че по-опитният отбор направи разликата.”

„Разстроен съм от загубата, но не защото дойде срещу Ювентус. Свалям им шапка, а ние запретваме ръкави и продължаваме да работим. Те са отбор от съвсем друго ниво във всеки смисъл. Работим за съкращаване на дистанцията, изиграхме добре предишните мачове, но да не забравяме, че в тях образно казано карахме с 200 км в час. Не можем да постигнем същите резултати, ако караме с 80”, коментира Конте.