Легендарният треньор на Милан и Италия – Ариго Саки, коментира пред „Гадзета дело Спорт“ снощното „Дерби дела Мадонина“, което любимите му „росонерите“ загубиха от Интер с 0:1. Минималната загуба не заблуждава Пророка от Фузиняно, който въпреки разликата от само гол между двата тима, бе особено критичен към наставника Стефано Пиоли. Бившият треньор и настоящ анализатор сподели, че "Дявола" е бил спаринг партньор на "нерадзурите", които са можели да спечелят и с по-голям резултат.

"Вярно е, че Ернандес и Жиру са изстискани като лимони след Световното, но това не означава да сменяш схемата. Можеш да ги покриеш и по други начини".

"Вместо да играеш с двама полузащитници, ще поставиш трима. Нападатели като Жиру и Леао могат да бъдат подпомогнати с още един допълнителен играч в средата. Включването на петима защитници е признак за загуба на сигурност. Милан изглеждаше уплашен, дори ужасен".

Gulliver/GettyImages
37 снимки

"Преминаването към защита с петима създаде объркване и заличи последните години работа. Това е мое мнение. Беше заличена всякаква идея за игра. Колко удара в посока вратата на Интер отправи Милан през първата част? Нула. Това беше монолог от страна на Интер. Интер не играеше срещу опонент, а срещу спаринг партньорИстинският проблем е, че треньорът трябва пръв да бъде убеден в собствените си идеи и има задължението да ги предаде на играчите. Ако смени схемата, все едно казва: „Грешах“. Това не е достатъчно“.