Отборите на Аталанта и Интер не успяха да се победят в голямото дерби на 22-рия кръг в Серия А, завършвайки при резултат 0:0 в двуостър сблъсък. И двата тима имаха своите шансове за победа, но в крайна сметка никой не си тръгва с максимума точки от Бергамо. 

14 снимки

Двубоят започна доста предпазливо и от двата състава, а в 7-та минута Джимшити успя да предотврати леко неразбирателство в защитата на домакините, след което можеше да се стигне до опасност за "нерадзурите". В 13-та минута Песино опита от границата на наказателното поле, но изпълнението му беше блокирано. 

В 16-а минута дойде и първото истинско положение, след като Дармиан качи топката на главата на Един Джеко, но неговият удар мина встрани. Десет минути по-късно Алексис Санчес получи още по-добър шанс да стреля, но Мусо се намеси отлично и изби в корнер.

В 34-а минута Джеко отново пробва силен шут отдалеч, но безкрайно неточно. Домакините за пръв път тестваха Самир Ханданович в 39-ата минута, когато Матео Песина стреля с глава отблизо, но вратарят внимаваше и опази вратата си.

В началото на второто Аталанта се разигра и Матео Песина пропусна отличен шанс да отбележи в 49-а минута, принуждавайки Ханданович да право чудесно спасяване. Минута по-късно Джеко стреля отново неточно с глава. 

В 66-а минута Един Джеко получи извеждащ пас, нахлу в наказателното поле и прехвърли вратаря Мусо, но току пред погледа на Перишич се намеси Блерим Джемшити. Вечерта изглежда нямаше да принаджели на Джеко, който в 71-а минута изпусна поредно положение от броени метри. В 76-а минута и Артуро Видал видя как ударът му мина встрани. 

В 78-а минута и Марио Пашалич се оказа на стрелкова позиция, но ударът му с глава се отби в ъглов удар. Бергамаските се активизираха и Мерих Демирал пропусна добър шанс от около 15 метра само няколко минути след това. 

Ето и съставите на двата тима:

Аталанта: Мусо, Джимшити, Демирал, Паломино, Пецела, Де Роон, Куупмайерс, Фройлер, Пашалич, Песина, Муриел;

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Бастони, Шкриниар, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Санчес, Джеко;