Полузащитникът на Интер Раджа Наинголан влезе в задочна размяна на реплики с президента на бившия си Рома – Джеймс Палота. Белгийският национал обвини американския бизнесмен и неговият директорски борд, че са вършели неща зад гърба му, на което темпераментният бос отвърна, че е работел единствено да доброто на отбора.

30-годишният белгиец изкара 4 сезона на „Олимпико”, в които много бързо се превърна в любимец на феновете. През лятото обаче той напусна клуба, за да се събере с Лучано Спалети в Интер, а ходът не бе особено популярен сред тифозите на Рома. „В края на краищата това не бе по моя вина или поне не изцяло. Бях разочарован от някои действия, които като мъж не мога да приема. Аз със сигурност допуснах грешки, няма спор в това, като онова видео от празненствата за Нова година…”

„В Рома обаче извършиха действия без да ми кажат, вместо да си поговорим очи в очи като мъже. Те искаха да припечелят от моя трансфер, разбрах, че са имали договорки с чужди клубове, където не бих приел да играя. Отнесоха са с мен като маловажен играч, извършиха неща зад гърба ми.”

„В този момент Спалети ми се обади и не се замислих особено. Първоначално имах съжаления, но бях много добре приет в Интер. Намерих добре организиран клуб, който знае какво прави и всички винаги присъства. Стивън Жанг (един от собствениците „Сунин Груп” – б.р.) винаги е тук, докато президентът на Рома ни посещаваше веднъж годишно... Считам, че един човек винаги трябва да бъде на линия за своята компания, важно е и за феновете. Всяка година Рома променя по 3-4 футболиста, може би ако президентът беше там, той по-добре би обяснил тези ходове”, заяви още Наинголан.

Тези думи, естествено, нямаше как да се харесат на 60-годишният Палота, който изрази възмущението си пред „Ил Темпо”. „Разочарован съм от нещата, които чух от него. Той твърди, че никога не съм в Тригория (базата на Рома – б.р.), но аз работя всеки ден в името на Рома. Ето например, няколко директори ме посетиха в Бостън тази седмица”, коментира президентът на „джалоросите”.

„Обичах Раджа и наистина ме е грижа за него. Той попада сред най-интелигентните спортисти, с които някога съм се срещал през живота си”, добави Палота.