Бившият президент на Интер Масимо Морати заяви, че Ювентус трябва да преглътне решението на Върховни касационен съд в Италия, който не удовлетвори обжалването на торинци във връзка отнетата им и присъдена на „нерадзурите” титла от Серия А за сезон 2005/2006.

Заради огромния корупционен скандал „Калчополи”, разразил се през лятото на 2006-а, завоюваните от Юве скудета за кампании 2004/2005 и 2005/2006 бяха отписани от историята на тима. Първото от тях остана неприсъдено, докато второто бе зачислено на Интер, който завърши въпросния сезон на трето място (зад Милан, който също бе санкциониран).

Ювентус води своята правна битка от години, като целта беше или да си върне титлата от 2006-а, или поне и тя да придобие статут на неприсъдена. В никакъв случай торинци не считат за справедливо тя да остане в ръцете на Интер. Днес обаче последната инстанция в италианската съдебна система постанови, че настоящото статукво се запазва.

„Всичко е нормално, това е последствие на случките, които се разиграха”, коментира Морати. „Във всеки случай решението е добро, това винаги е било едно гарантирано скудето. Сега и феновете на Ювентус трябва да го признаят”.

„Бях сигурен, че нещата ще се развият така. Винаги съм поддържал приятелски отношения с Андреа Аниели (президентът на Ювентус – б.р.), нека го кажа така: в последно време тази топла връзка е малко по-публична, отколкото беше преди”, завърши Аниели.