Бившият нападател на Интер Милан Горан Пандев сподели невероятните си представи за Жозе Моуриньо. Специалния изведе „нерадзурите” до запомнящ се требъл през 2010-а, печелейки титлата в Серия А, Купата на Италия и Шампионската лига. Пандев се завърна в тима на „Джузепе Меаца” перз зимата на 2010-а и напусна през лятото на 2011-а, когато отиде под наем в Наполи, след което направи постоянен трансфер в южния клуб.

Моуриньо остави Пандев резерва на финала в ШЛ срещу Байерн Мюнхен, но звездата на Северна Македония акцентира за възхитата си от това да играе с толкова много звезди. „Моуриньо беше чудесен човек и треньор. Щастлив съм, защото играх много мачове в силен отбор, а това не е лесно. Работих здраво за себе си и се раздавах до самия край”, каза Пандев пред италианските медии.

„В интерес на истината бях титуляр в голяма част от важните мачове, но не и във финала от Шампионската лига. Правих всичко, което треньорът искаше от мен, включително играх по крилата, като първи или втори нападател”, добави македонецът.

Той има 69 мача за Интер, в които вкара осем гола и подаде за други 15 преди да премине в Неапол. През 2014-а Пандев подсили Галатасарай, а сега играе в италианския Дженоа.