Леонардо Бонучи описа защо Антонио Конте е бил перфектният човек за Ювентус и защо е било лесно да се предвиди, че ще има същото влияние и в Интер.

Двата тима се изправят един срещу друг идната събота в Дерби д’Италия от 21,45 часа българско време.

Двата отбора са на върха в таблицата на Италия, като само две точки ги разделят след шест кръга, но това ще е първият път, в който Конте ще се изправи срещу бившия си клуб, след като прекара три години в Торино.

„Това, което Конте ми даде беше желанието никога да не се предавам. Мисленето ти да се промени и да правиш всичко, въпреки болките, за да постигаш целите си”, коментира Лео Бонучи.

„Той стори това още от първия си ден и беше перфектен за Ювентус. Дойде да води голям клуб, който го доразви след скандала с Калчополи. Нуждаехме се от някой като него, който знае защо се носи фланелката на Юве. Тригодишният ни престой заедно свърши и ние продължихме по своя път, но запазихме връзката си”, добави Бонучи.

Вече Конте се опитва да придаде същия ефект и в Интер, след като стартира с шест победи от началото на сезона.

„Интер започна добре сезона, което бе лесно да се предвиди след идването на Конте там. Те са чудесен отбор и имат добри играчи. Системата им на игра позволява на всеки да се докаже по най-добрият начин”, призна бранителят на Юве.