Директорът на Интер - Алесандро Антонело, предостави актуална информация за проекта за новия стадион в Милано, като подчерта важността на преместването от настоящия „Джузепе Меаца“.

„Нерадзурите“ и „росонерите“ решиха да се доверят на проекта на фирмата „Populous“, като настоящите планове предвиждат съществуващият стадион „Сан Сиро“ да бъде разрушен, за да се направи място за новия стадион - нещо, което предизвика разногласие сред феновете.

„Ние сме на етап предварителен дизайн, всички идеи със сигурност ще бъдат изслушани от наша страна, но не можем да мислим, че Интер и Милан могат да решат проблема с инфраструктурата на Милано и Ломбардия с този проект. Ще се опитаме да дадем всичко от себе си, но нямаме неограничени ресурси, за да решим всички проблеми на града“, започна Антонело пред ТутоМеркатоУеб.

Той коментира и кога очаква да бъдат започнати работите по новия стадион: „За съжаление в този момент можем да кажем със сигурност, че откриването на Олимпийските игри Милано-Кортина няма да се състои на новия стадион. Надяваме се да започнем работа най-рано през 2024 година“.

„Това е проект, който се самофинансира, което при всички случаи трябва да даде устойчивост на клуба, да му даде шанс да бъде отново конкурентен в Европа. Не виждаме никакви проблеми, освен че това е стратегически проект, целящ двата клуба да се върнат към конкурентоспособността си“.

„Днес двата клуба представиха проекта, който виждате. Искаме нов стадион на мястото на „Сан Сиро“, искаме модерно съоръжение и ако успеем да го направим, ще служи като напомняне на бъдещите поколения”, завърши Антонело.