Кирил Десподов чака нови минути за своя Каляри. В предишния кръг крилото влезе от пейката при успеха над Интер (2:1) и спечели дузпа, която обаче не бе реализирана.  

През седмицата бившият футболист на ЦСКА пропусна няколко занимания на своя тим заради здравословни проблеми. В петък обаче Десподов се е готвил наравно със съотборниците си и не е изключено да запише първи мач като титуляр срещу Болоня.

Кирил Десподов

източник: Gulliver/GettyImages

Иначе на върха Ювентус славо крачки към осмото поредно "Скудето". В петък вечер "Старата госпожа" надделя над Удинезе с 4:1 в среща от 27-ия кръг на Серия А. Това увеличи разликата с преследвача Наполи на умопомрачителните 19 точки.

От останалите Милан е отборът в най-добра форма, като "росонерите" дори могат да мечтаят и за втората позиция на Наполи.

Ето какво ни предлагат най-любопитните двубои в 27-ия кръг на Серия А:

Съботният ден започва с мач между средняците Парма и Дженоа е в събота (9 март), като него ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 3.

Киево – Милан

Милан изживява едни от своите най-светли дни, добирайки се до третото място във временното класиране на италианския елит. Тимът натрупа четири поредни успеха в последните кръгове, което позволи на „росонерите” да изпреварят градския съперник Интер.

Сега пред момчетата на Дженаро Гатузо се изправя последният Киево. Милан вече може да мечтае и за втората позиция на Наполи – 8 точки разлика, с оглед на колебанията на „адзурите” в последните месеци.

Милан - Сасуоло 1:0

източник: Gulliver/GettyImages

Любопитно е, че от началото на декември насам Милан е допуснал най-малко голове от Топ 5 първенства в Европа (5), а само Барселона и Ливърпул имат повече „сухи” мрежи в същия период (9).

Киево не е вкарал гол в половината от своите мачове в Серия А, като продължава да стои с едва 1 успех от началото на сезона.

За Киево аут са контузените Ненад Томович, Никола Фрай и Есекиел Скелото, докато Никола Риджони е с наказание. Перпарим Хатемай се завръща след изтърпяна санкция, като се очаква да намери място в средата на терена до другия вътрешен халф Диосе. По крилата ще действат Джакерини и Лерис, а напред – в схема 4-4-2, ще са Джорджевич и Степински.

Милан - Сасуоло 1:0

източник: Gulliver/GettyImages

За Милан аут са Рикардо Родригес и Джакомо Бонавентура. Андреа Конти и Давиде Калабрия вече са здрави и ще могат да стартират от първата минута. Матиа Калдара е близо до завръщане в игра, но се очаква сега да влезе в групата и да бъде на пейката.

Пакета, Бакайоко и Кеси ще са в средата на терена за гостите от Милано, а напред ще действат Сусо, голмайсторът Пионтек и Чауханоглу.

Срещата между Киево и Милан е в събота (9 март), от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате в ефира на MAX Sport 3.

Милан - Сасуоло 1:0

източник: Gulliver/GettyImages

Болоня - Каляри

Неделният ден стартира с българско участие. Кирил Десподов имаше проблеми с травма в последните две седмици, но попадна в групата за мача с Интер (двубой, в който влезе и спечели дузпа за своя тим), като се очаква и сега срещу Болоня да запише минути. Дали обаче е дошъл денят за първи мач като титуляр на българина?

Можете да гледате в неделя (10 март) от 13:30 часа (10 март) в ефира на MAX Sport 3.

Каляри Парма

източник: БГНЕС

Интер - СПАЛ

Интер е в тежка серия от само два успеха в последните си шест мача. Това позволи на Милан да изпревари „нерадзурите” в таблицата. Проблемите с Мауро Икарди продължават, като, въпреки срещата между него и изпълнителния директор Джузепе Марота, аржентинецът все още стои извън състава на Интер.

Мауро Икарди

източник: Gulliver/Getty Images

Сега пред тимът излиза срещу СПАЛ, който се бори за своето оцеляване. Срещата между двата тима на „Джузепе Меаца” е в неделя (10 март) от 16:00 часа, като нея ще можете да проследите в ефира на MAX Sport 3.

Сасуоло - Наполи

Наполи загуби и последния си шанс да върне интригата на върха в Серия А, след като преди седмица отстъпи за втори път през сезона на Ювентус (2:1). Това изгради разлика от 19 точки между двата тима, която едва ли някой си мисли, че е възможно да бъде стопена.

Сега за Наполи остава борба с амбицирания Милан за втората позиция при 12 оставащи кръга до края на кампанията.

Този уикенд тимът на Карло Анчелоти гостува на средняка Сасуоло. Двубоят е в неделя (10 март), като него ще можете да гледате по MAX Sport 3.

Фиорентина - Лацио

Най-интригуващият сблъсък от 27-ия кръг ще се играе на „Артемио Франки”, където Фиорентина приема Лацио, копнеейки за ценни точки, които да доближат тима до зона „Европа”. Лацио, от своя страна, пристига във Флоренция след гръмка победа над Рома (3:0) в дербито на Вечния град.

Фиорентина и Лацио са два отбора, които трудно показват постоянство, но само два или три поредни успеха могат да ги вкарат в играта за така исканите места, изпращащи в европейските клубни турнири.

Лацио - Рома 3:0

източник: БГНЕС

Стафно Пиоли ще може да разчита на всичките си най-важни играчи. Очаква се Херман Пецела да застане на мястото на Никола Миленкович в сърцето на защитата, редом до Виктор Юго. Бенаси, Верету и Фернандес ще играят в средата, а напред – Жерсон, Муриел и Киеза. Джовани Симеоне отново би трябвало да остане на пейката.

Проблемните пред Симоне Индзаги са няколко. Валон Бериша и Джордан Лукаку са с травми, а стражът Томас Стракоша (проблем в рамото) и Уолъс ще бъдат под въпрос до последно. Бастош, Ачерби и Раду ще действат в защита за Лацио. В средата ще са Пароло, Лейва и Милинкович-Савич.

Лацио - Рома 3:0

източник: БГНЕС

Въпреки че направи голям мач срещу Рома, Фелипе Кайседо ще се върне на пейката за сметка на Чиро Имобиле. Ромуло и Лулич ще действат като халф-бекове, а Луис Алберто и Имобиле един зад друг ще водят нападението на „орлите”.

Статистиката показва, че Лацио постига успех над този съперник във всички последни три мача, които са играни помежду им.

Двубоят между Фиорентина и Лацио е в неделя (10 март) от 21:30 часа, като него ще можете да в ефира на MAX Sport 3.

Лацио - Рома 3:0

източник: БГНЕС

Кръгът завършва с двубой на отпадналия преди няколко дни от Шампионската лига Рома срещу Емполи. Двата тима излизат на „Олимпико” в понеделник (11 март) от 21:30 часа, като мача ще можете да гледате по MAX Sport 3.