Президентът и изпълнителен директор на Интер Джузепе Марота отдаде дължимото на няколко ключови фигури в клуба по време на събитие, на което бе отбелязано спечелването на 20-а титла в Серия А, заявявайки, че "печелят тези, които заслужават".

Поводът за събитието бе представянето на филма "Две звезди на сърцето", посветен на триумфалния сезон 2023/2024.

"Това е наистина трогателен момент за мен, тъй като този филм върна много емоции. Днес завършва едно изключително пътуване на отбора, треньора и всички в Интер, които постигнаха това, което бе описано като мечта", коментира Джузепе Марота.

"Извън артистичната си стойност, този филм е реликва, която винаги ще ни напомня за спечеленото през миналия сезон. Да печелиш е изключително чувство, защото не печелиш с късмет, а със стойност. В крайна сметка печелят тези, които заслужават", добави босът на Интер.

"Днес празнуваме втората ни звезда, но не можем да го направим без да си спомняме миналото. Никога няма да забравя титлата спечелена с Еленио Ерера, който бе заменен от Джовани Инверници. Спомняме си и бившите президенти като Ернесто Пелегрини, Джачинто Факети и Масимо Морати, както и треньорите Ерера, Инверници, Барселини, Роберто Манчини, Моуриньо, Конте, Индзаги. Всички те допринесоха за втората звезда. Това, което ни обединява е футболът, страстта, любовта към тази работа и към Интер. Няма да забравим и всички футболисти от миналото", обеща Марота.

“Моментът, който си спомням с най-голяма емоция? По време на първенството, от спортна гледна точка със сигурност победата над Ювентус на „Сан Сиро“. От обща гледна точка не мога да забравя 28 април, когато след мача с Торино отборът обиколи целия град с автобус, придружен от маса хора, които имаха общ знаменател във вярата на “нерадзурите“. И които имаха огромна сила, тази да разрушат една етническа, културна и икономическа бариера. Всички те бяха въвлечени в това велико чувство, което е любовта към Интер“, каза още Марота.