Ювентус победи Интер в „Дерби д`Италия“. „Бианконерите“ удариха с 2:0 своя „черно-син“ съперник с едва три точни удара в цялата среща. „Старата госпожа“ изпревари „нерадзурите“ в класирането и вече е с 25 точки на пето място, докато ломбардийци са две позиции назад с точка по-малко.

Първата част на „Алианц Стейдиъм“ въобще не предполагаше такъв развой, тъй като гостите от Милано имаха далеч повече възможности за гол. В 51-ата минута обаче Костич разви мълниеносна контра и намери непокрития Рабио, който откри. Десетина минути след това попадение на Данило бе отменено заради игра с ръка на бразилеца. Към края на срещата нова светкавична атака на торинци се материализира с попадение, а точен бе юношата на тима Николо Фаджоли.

Вечерта се превърна в още по-радостна за „черно-белите“, когато Федерико Киеза влезе в игра в Серия А за първи път от месец януари тази година.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

Ювентус - Интер

източник: Sofascore.com


Четири минути трябваха за първата опасна ситуация. Лаутаро се възползва от една свалена с глава топка, но от точката на дузпата не можа да уцели вратата. Чалханоглу също пробва късмета си отдалеч, но Шчесни бе позициониран перфектно. Торинци също стигнаха до шанс за гол - в 19-ата минута. Костич отправи марково центриране от ляво, а Бремер със сетни сили засече топката във въздуха, но трудно можеше да я насочи във вратата на Онана.

"Нерадзурите" реагираха като попарени и също създадоха чиста ситуация за гол, но от статично положение. На края на отклонената от корнера топка се оказа Джеко, но босненецът определено бе изненадан от рикошета и от около метър не успя да открие за гостите.

Следващата опасност също бе на сметката на ломбардийци - Барела от въздуха пусна успореден на голлинията пас, а Дъмфрис засече на скорост, ала не бе точен. В следващото "черно-синьо" нападение Ачерби стреля от воле, но бранител на торинци самопожертвователно изби топката с глава на метри пред вратата.

Интер започна по-добре и втората част. Чалханоглу стреля мощно от двайсетина метра, но Шчесни изби над напречната греда.

"Старата дама" изненадващо поведе в 52-ата минута. Костич се измъкна от опеката на Барела в собствената си половина и напредна стремглаво по левия фланг, стигайки до наказателното, откъдето прати ниско подаване, засечено от Рабио във вратата на Онана.

Десетина минути по-късно Юве вкара и втори гол чрез Данило. Бразилецът, който при удара си по посока вратата влезе в сблъсък с Де Фрай, си е послужил с ръка и така попадението не бе потвърдено. За корекцията на резултата бе използвана и системата ВАР. Малко след това в игра за торинци се появи и Федерико Киеза, за когото това е първи мач в Серия А от януари насам.

Минута след влизането на италианеца Лаутаро излезе сам срещу Шчесни, но стреля право в краката на полския вратар.

Шест минути преди края на редовното време Юве нанесе втория си удар. "Черно-белите" осъществиха бърза атака през центъра, откъдето бе разпределено леко наляво за Костич, а той намери Фаджоли между пет човека. Юношата на тима със силен изстрел удвои, не и без помощта на рикошет в Госенс.

 


FT  / Ювентус - Интер 2:0

1:0 Адриен Рабио 52`

2:0 Николо Фаджоли 84`

Ювентус: Войчех Шчесни, Данило, Бремер, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Мануел Локатели, Николо Фаджоли, Адриен Рабио, Филип Костич, Фабио Мирети, Аркадиуш Милик

Наставник: Масимилиано Алегри

 

Интер: Андре Онана, Милан Шкринияр, Стефан де Фрай, Франческо Ачерби, Дензъл Дъмфрис, Николо Барела, Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоглу, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Наставник: Симоне Индзаги