Бившият собственик на Интер и все още президент на клуба Ерик Тохир потвърди, че му предстои да се оттегли от поста си. Индонезиецът похвали настоящите собственици от „Сунинг Груп”, които по думите му са утроили бюджета на „нерадзурите”.

Китайците поеха властта миналото лято, а Тохир остана на работа, но реално без особена оперативна власт. Бизнесменът потвърди, че заради другите си ангажименти вече не му остава време за Интер. В момента Тохир помага на своята родина с организирането на Азиатските игри през 2018 година.

Шеф на Интер: Перишич? Цената я определяме ние

„Азиатските игри ме принудиха да напусна всичките си други роли”, коментира Тохир. „Обикновено пътувах до Милано всеки месец, но за последно бях в града през април. Затова и поисках да напусна.”

„Нуждаех се от бизнес партньор , а Интер има много фенове в Китай. Когато офертата на „Сунинг” пристигна, сметнах, че бе подходяща по отношение финансите, но и не само. Те утроиха бюджета на клуба.”

Капитанът на Интер: Тази година ще е по-лесно да гоним Шампионската лига

„Футболът се състои от възходи и спадове, но да управляваш клуб като Интер е постижимо, защото тимът има толкова много фенове. Тъжен съм как се разви миналият сезон, но така е във футбола. „Сунинг” се допитваха за мнението ми относно различни играчи, но вече нямам време да говоря с треньори, както беше преди”, допълни Тохир.