Кристиан Ериксен вярва в позитивните дни пред него и състава на Интер. След като "нерадзурите" завоюваха "скудетото" през настоящия сезон, сега датският национал признава, че  е готов за още по-силна следваща кампания и се надява на повече от един трофей. 

Звездата на Дания е твърдо уверен, че вече се е адаптирал напълно към италианския футбол и тепърва ще покаже голямата си класа. 

GettyIImages
24 снимки

"Признавам, че нещата в Италия за мен не започнаха добре. Хората почти ме бяха отписали и постоянно се пишеше, че си тръгвам. Аз обаче успях да обърна ситуацията в своя полза и преминах през един много труден момент. В началото не ми бе никак лесно, защото италианският футбол е много по-различен от английския. С течение на времето човек свиква и се адаптира към всичко. Щом спечелихме титлата и сме шампиони, това ясно показва, че сезонът е успешен за всички. Когато приех офертата на Интер, пристигнах с ясното съзнание, че искам титлата. Успях да постигна тази цел  доста бързо и това определено е радващо", коментира той. 

"Трябва заедно да продължим да работим и през новия сезон желанието ми е да вдигнем повече от една купа. Длъжни сме да опитаме да защитим титлата, а е изключително важно да се представим силно и в шампионската лига. Вярвам, че новата кампания ще бъде още по-силна за мен и искам да помогна на отбора да се цели в най-големите отличия“, добави Ериксен.