Смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори доведе до отлагането на седем мача от календара на Серия А. Изключително правилно решение в чест на паметта на един страхотен футболист, но все пак предизвикало леки недоразумения с календара. 

От тези седем мача, шест ще бъдат насрочени за близките седмици. Но един от тях все още не може да бъде сместен никъде. И става въпрос за голямото дерби на Милано между Интер и Милан. 

Битките Дженоа - Каляри, Беневенто - Верона, Киево - Сасуоло и Удинезе - Фиорентина ще се играят на 14 март. Тогава ще се състои и отложеният от края на февруари заради лошото време в Торино мач между Ювентус и Аталанта. На 15 март пък ще е двубоят Торино - Кротоне. 

В началото на април ще се състои още един от отложените неделни мачове: Аталанта - Сампдория. И така в графика някъде трябва да се шмугне Битката за Милано. А заради евроучастието на "росонерите" просто няма кога. 

Ако те стигнат до финала на Лига Европа, срещата ще трябва да се изтегли за след края на кампанията. А това няма как да се хареса на останалите съперници в борбата за евротурнирите. В такъв случай мачът може да се вмести в някоя от седмиците с междинен кръг, но това означава Милан и Интер да изиграят по три мача в една седмица. 

Всякакви варианти ще бъдат обмислени от Италианския футболен комитет, като най-вероятно казусът с мача между двата милански гранда ще бъде оставен за разискване на по-късен етап.