Бившият футболист на Интер от близкото минало Стефан Далма разкри, че Роналдо никога не искал да се подлага на измерване с кантар. Френският футболист разкри, че Феномена е изпитвал дискомфорт от темата за личното си тегло.

Роналдо Луиш Назарио де Лима съвсем резонно е считан за един от най-великите нападатели изобщо в историята на футбола, макар и втората половина от неговата кариера да премина под знака на сериозни проблеми с теглото.

„Когато Ектор Купер беше треньор на Интер, ние трябваше да се мерим всеки вторник. Роналдо никога не искаше да стъпи върху кантара”, призна Далма пред RMC Sport.

„Ставаше дума за психологически проблем. Той не желаеше да вижда колко тежи, защото нещо го притесняваше.”

„Винаги имаше напрежение и често нещата завършваха зле. Купер беше много стриктен спрямо това изискване, но Роналдо изобщо не искаше да знае и никога не се интересуваше от показанията.”

Самият Далма  прекара два сезона в Интер – между 2001 и 2003, като по всеобщо мнение така и не успя да реализира очевидния си потенциал. „След като спрях с футбола, изпаднах в депресия”, призна си днес 39-годишният полузащитник.

„Имах своите лични проблеми и се превърнах в отшелник. Не се занимавах с абсолютно нищо в течение на 6 години.”

„Точно сега се забавлявам, но в един момент ще трябва да си намеря работа или нещо, с което да се занимавам, когато стана сутрин”, допълни Далма.