Вицешампионът на Италия Интер допусна нова грешна стъпка в Серия А. „Нерадзурите“ загубиха с 0:1 при визитата си на Болоня на „Ренато Дал`Ара“. Голът за „рособлу“ отбеляза Рикардо Орсолини в 76-ата минута, когато с мощен шут от близко препарира Андре Онана.

С победата възпитаниците на Тиаго Мота събират 35 точки на седмото място, а с това и евротурнирите изобщо не са далеч – шестият Аталанта е с 41 пункта. Миланският гранд пък е втори с 47 точки, на 18 зад лидера Наполи. Отборите на Рома и Милан могат да изравнят по точки Интер, ако спечелят срещите си с Кремонезе и Аталанта съответно.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Първата инетерсна ситуация беше в 12-ата минута. Тогава топка спря в мрежата на вратата на „нерадзурите“ след удар на Муса Бароу. Голът обаче не беше потвърден след намеса на VAR. Причината бе засада на Николас Домингес.

Силният период на „рособлу“ продължи. В 18-тата напречната греда спаси Андре Онана след мощен шут на Роберто Сориано.

Пет минути преди почивката Алесандро Бастони засече центриране на Лаутаро и едва не откри. Първата част завърши с изстрел на Рикардо Орсолини от фал, който мина над гредата.

Само три минути след подновяването на играта Интер стигна до страхотен шанс за гол. След кратка суматоха Хакан Чалханоглу не успя да стреля добре и топката мина над гредата.

Точно десет минути по-късно Ромелу Лукаку засече подаване отляво, но стражът на Лукаш Скорупски улови топката точно пред голлинията.

Влезлият от резервната скамейка Един Джеко имаше шанс да се разпише в 70-ата, когато получи добро подаване отляво и насочи топката в очертанията на вратата, но и този път полякът Скорупски беше на мястото си.

Около четвърт час преди края на мача подаване от центъраразсече отбраната на „Змията“ и изведе Орсолини сам срещу Онана. Левичарят не се забави и с мощен удар със силния си крак направи 1:0.

"Нерадзурите" тръгнаха да изравняват, като в 81-вата Лаутаро шутира, но топката беше отклонена в най-ключовия миг.