Отборите на Фиорентина и Интер ще определят носителя на Купата на Италия. Финалът е тази вечер от 22:00 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на Max Sport 3. 

Интер има шанс да повтори успеха си от миналата година, когато спечели Купата след 4:2 срещу Ювентус. "Нерадзурите" започнаха защитата си от осминафиналите. Там отстраниха Парма с 2:1, след това надвиха Аталанта с 1:0, а на полуфинала елиминираха миналогодишния си опонент на финала - Ювентус, с общ резултат 2:1.

Фиорентина също започна надпреварата от осминафиналите, където надви Сампдория с 1:0. След това "виолетовите" се справиха с Торино с 2:1, а на полуфинала отстраниха Кремонезе с 2:0 общ резултат. 

Интер е печелил Купата на Италия 8 пъти, като последно това направи в сезон 2021/2022. Фиорентина последно игра финал за Купата на Италия през 2014-а година, но го загуби с 1:3 от Наполи. "Виолетовите" вдигнаха Купата на Италия последно през далечната 2001-а година, когато надвиват Парма в два мача, какъвто е регламента тогава.

През този сезон в Серия А Интер надви Фиорентина с 4:3, а след това "виолетовите" спечелиха като гост с 1:0. Симоне Индзаги няма да може да разчита на Далберт, Хенрих Мхитарян и Милан Шкриниар. За Фиорентина пък е аут дълготрайно конутзения Салваторе Сиригу. 

Двубоят ще се играе в Рим на стадион "Олимпико". Главен съдия на срещата ще бъде Масимилиано Ирати.