Фиорентина надви с 1:0 Интер като гост в мач от 28-ия кръг на Серия А. Така "виолетовите" продължиха отличната си серия с осма поредна победа във всички турнири. "Нерадзурите" пък допускат трета поредна загуба в италианския шампионат.

Фиорентина все пак остава на 7 точки от шестия Рома в борбата за европесйките турнири. Също така "вълците" са с мач по-малко. Интер пък засега запазва третото си място. 


Gulliver/GettyImages
20 снимки

Първата добра голова възможност бе пред вратата на Интер. В 14-ата минута Гаетано Кастровили шутира мощно, но Андре Онана се намеси блестящо. 

В 21-ата минута "нерадзурите" също бяха близо до гола Херних Мхитарян влезе в наказателното поле, преодоля двама защитници и от точката за изпълнение на дузпа стреля, но стражът на "виолетовите" спаси.

При изминаването на 30 минути игра Ромелу Лукаку бе изведен на добра позиция и пробва изстрел, който обаче бе блокиран от футболист на Фиорентина. 

Единственото попадение в мача падна в 53-ата минута, когато след рикошет топката стигна до Джакомо Бонавентура. Той стреля с глава и преодоля стража за 1:0. 

Десет минути след това Нанитамо Иконе стреля от движение в наказателното поле на Интер. Топката обаче мина встрани от левия страничен стълб.

В 65-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Лаутаро Мартинес се свлече в пеналтерията на Фиорентина след сблъсък със защитник на "виолетовите". Съдията обаче остави играта да продължи. 

Раул Беланова нанесе мощен удар от ръба на наказателното поле в 74-ата минута, но Пиетро Терачано спаси без проблеми. Пет минути след това Игор изпусна добра голова възможност за гостите. Той получи топката и нанесе плътен удар, който обаче бе отразен от Онана. 

В 82-ата минута Додо получи топката и шутира от сериозна дистанция, а опитът му мина високо над вратата.

В добавеното време на срещата Артур Кабрал надскочи защитниците на Интер, за да стреля с глава. Топката обаче прелетя встрани.