Бащата на Лаутаро Мартинес призна, че синът му е гневен и нетърпелив заради факта, че не играе за Интер, в който премина през лятото с големи очаквания.

„Нерадзурите” платиха 23 милиона евро на Расинг Клуб, за да купят талантливия аржентинец. В същото време треньорът Лучано Спалети, под чието ръководство 21-годишният футболист остави добри впечатления в лятната подготовка, за момента го държи встрани от екшъна. Дотук Мартинес е записал едва 4 официални мача за Интер, а капитанът Мауро Икарди си остава предпочитаната опция в ролята на самотен нападател.

„Има известен гняв и нетърпение, като виждам, че Лаутаро не играе, но така е във футбола. Трябва да се уважават законите на играта”, коментира Марио Мартинес.

„След като изгледах летните проверки на Интер, си мислех, че той ще бъде титуляр. Понякога те дразни, когато не играеш, но сега нещата са такива.”

„Неговата адаптация към живота в Италия върви много добре, защото Икарди много му помага. За момента Интер не играе във формация, която предвижда двама нападатели.”

„Точно по тази причина е трудно на Лаутаро да играе с Икарди, но те са двама нападатели, които се допълват един друг добре и създадоха красиво приятелство”, допълни Мартинес-старши.