Защитникът на Интер Диего Годин възропта срещу италианските футболни власти, че играчите са били изложени на голям риск до последния възможен момент от заразяване с коронавирус. Серия А официално спря на 9 март, когато Италия премина в пълна блокада, като мачовете продължаваха да се играят при затворени врати преди това.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Сред срещите, които се играха без публика беше и загубата на Интер 0:2: от Ювентус, която според Годин вероятно помогна за разпространението на COVID-19.

"Бяхме изложени на риск до последния момент", заяви защитникът пред „ESPN“, който се изолира в родната си страна Уругвай.

„Те избраха да продължим да играем, докато ситуацията не стане несъстоятелна и здравната система не се срине. Продължихме да играем няколко седмици, продължихме да тренираме и играхме при затворени врати до положителния тест на Ругани. Едва в този момент кампанията спря. Със сигурност имаше други футболисти в този мач, които вече бяха заразени, така че, за да избегнат рискове, те поставиха всички нас направо под карантина“, сподели още Годин.