Само преди няколко дни саудитският инвестиционен фонд PIF прибоди мажоритарния пакет акции на английския Нюкасъл, сега е готов да инвестира 1 милиард евро, за да стане собственик и на италианския шампион Интер, пише „Libero“.

Както е известно, миналата седмица PIF придоби 80% от акциите на „свраките“ за сумата от 350 милиона евро, като фондът е отправил тройно по-голяма оферта към китайските собственици на „нерадзурите“.

Преговорите между двете страни са започнали още миналата година, но са били замразени през април заради обявяването на Суперлигата. Сега обаче разговорите са били подновени, като според информацията е имало среща на 15 септември, когато Интер прие Реал Мадрид в Шампионската лига.

Предполага се, че семейство Женг има желание да приеме предложението заради трудната финансова ситуация в тяхната компания „Сунинг“.

От „La Repubblica“ обаче се свързаха с източник, близък до клуба, който отрече, че собствениците смятат да го продадат. През изминалото лято се наложи миланският гранд да продаде звездите си Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими, за да подобри финансовия си баланс, а през май италианският първенец взе заем от 275 милиона евро, който Интер трябва да върне до три години.