Полузащитникът на Шанхай Шенхуа Фреди Гуарин моли бившия си тим в лицето на Интер да го върне в Европа.

Колумбиецът си тръгна от италианския гранд през януари 2016 и за момента заработва по 10 милиона евро на сезон в китайската Суперлига. Независимо от материалното си благополучие, Гуарин иска да се завърне в Италия.

"Парите не са проблем, готов съм да взима 1/5 от сегашната си заплата. Вече проведох разговори със спортния директор на Интер през миналата година, но тогава финансовите аспекти провалиха трансфера, искам да се върна, това е най-голямото ми желание. Парите не са важни, ще ги намаля драстично", коментира Гуарин.

"В личен план при мен нещата са отлични - договорът ми е за още две години, класирахме се за азиатската Шампионска лига, спечелихме и Купата на Китай, но ми липсва Италия и Интер. Тръгнах си от Интер заради финансовия феърплей, ръководството ми каза, че аз и Икарди сме играчи, струващи доста пари, а тогава Интер трябваше да има пари, никой не ме е гонил, но трансферът ми беше важен за финансовия баланс и бюджет на Интер", допълни футболистът в интервю за Гадзета дело Спорт.