Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович влязоха в сериозна разпра по време на дербито между Интер и Милан за Купата на Италия, но стана ясно, че всичко между двамата е започнало още в Манчестър. „Нерадзурите” преобърнаха градския си враг, след като Ибра бе изгонен в 58-ата минута. Шведът изведе Милан след 31 минути игра, но остави своите с човек по-малко, а дузпа от Лукаку и гол от фаул на Кристиан Ериксен оформи крайния резултат на „Джузепе Меаца”.

Преди време Златан говори пред медиите, че двамата са имали облог, докато са били в Манчестър Юнайтед. През 2019-а той каза на феновете на Интер „да не очакват добра техника” от белгиеца в интервю пред La Gazzetta dello Sport преди две години.

„Все още бих го казал за Ромелу – не очаквам добра техника от него. Неговата голяма мощ е силата. Можеше да ме послуша тогава. Казах му, че ще му давам по 50 паунда на всяко добро първо докосване, което направи, а той ми отговори: Какво правим, ако всички са перфектни? Аз му казах, че нищо, а просто ще стане добър футболист. Никога не прие облога. Може би го е страх от загубите?”, каза тогава Ибрахимович.