Мауро Икарди най-сетне наруши публичното си мълчание по повод конфликта си с шефовете на клуба. След като за пореден мач аржентинецът остана извън групата, той пусна дълго писмо до последователите си в „Инстаграм”, в което се обясни в любов на „нерадзурите”.

В същото време обаче 26-годишният играч, който беше разжалван като капитан заради проточилата се сага около подновяването на договора му, използва доста завоалирани фрази, за да опише отношенията си с клубните босове.

„В най-трудните времена си проличава истинската любов”, започва текстът на Икарди.

И продължава:

Точно в такива мигове аз реших да остана в Интер, с Интер. Тогава почувствах, че с головоте си можех да помогна на Интер да стане по-силен, наред с много други неща. Да бъде по-силен от проблемите с Финансовия феърплей. По-силен от трудностите, когато толкова много ни отписваха.

В Интер. С Интер.

Въпреки всичко случващо се, аз винаги избирах да остана. Това беше и заради любовта ми към тези цветове. Отклоних оферти, на които други играчи трудно биха устояли.

Играх с болка, която ме докарваше до сълзи след мачовете, а дните се редяха един след друг.

Винаги държах да забрява всяка почувствана бележка, защото единствената ми цел беше да дам всичко по силите си, за да съм в помощ на тези цветове. В Интер. С Интер.

В името на моята ЛЮБОВ към „нерадзурите”, защото съществува само Интер. Показах на децата си, че надеждата си струва да бъде съхранена.

Научих ги, че да се побеждава е трудно, но да го правиш с Интер има уникално значение, което само истински „интериста” може да почувства и проумее. Очите на моите деца не лъжат.

Аз постигнах мечтата си, постигнах мечтата на всички нас, „интеристите”, чрез завръщането в Шампионската лига, с отбора, на който бях капитан. Защото винаги съм усещал и изпращал любов към тези цветове.

Никога не съм бил съгласен с тези, които при първата появила се възможност опитаха да напуснат клуба. Уважавам феновете, съотборниците си, клуба и всички треньори, които идваха и си отиваха по време на времето ми тук.

Работих в сътрудничество с клуб на и извън терена, когато нов играч пристигнеше, му показвах, че само със страст можем да постигнем целите си.

Познавам любовта към Интер, а и феновете на Интер го знаят, защото са виждали как съм страдал, плакал, борил и най-накрая триумфирал в тези цветове. В Интер. С Интер.

Но, както казах, всичките ми саможертви бяха направени заради обичта към тези цветове, докато показвах уважение към всички.

Не зная дали, към настоящия момент, има любов и уважение спрямо Интер и мен от хората, които взимат решенията.

Не зная дали има желание у някого да действа и разреши нещата ексклузивно в името на доброто за Интер.

Много неща могат да се случат в едно семейство – добри или лоши. Заради любовта си човек може да изтърпи много неща.

Уважението обаче никога не бива да отсъства. Това са моите ценности, това са ценностите, за които винаги съм се борил. В своята история. В Интер. С Интер.