Голямата звезда и топреализатор на Интер Мауро Икарди ще пропусне пореден мач на своя тим. Аржентинският нападател не попадна в групата за шампионатния дуел срещу Каляри, а въпросите за отсъствието му видимо подразниха наставника Лучано Спалети.

Като причина за отсъствието на 26-годишния играч продължава да се цитира предполагаема контузия в коляното, макар че от клуба обориха подобни твърдения чрез медицински тестове, на които задължиха Икарди да се подложи. Вече не остава място за съмнение, че цялата патова ситуация е породена от отказа на футболиста да поднови своя договор, като ответният отговор на клуба бе да го лиши от статута на капитан.

Темата е централна за клуба вече седмици наред и вече сериозно измества фокуса от добрите резултати. Именно този факт не се харесва и на наставника Спалети. „Много неща вече се изговориха относно Мауро Икарди и президента Стивън Жан”, заяви специалистът. „Отсега нататък ще говоря само за тези, които са тук, а тези, а не за другите, които не са налични. Футболистите тук са тези, които излизат на терена и ги е грижа за съдбата на Интер.”

„За всички други отказвам да говоря”, заяви  Спалети.

Каляри приема Интер в петък, 1 март, от 21,30 часа българско време. Двубоят е първи за 26-ия кръг на калчото.