Нападателят Мауро Икарди изглежда е взел решение да остане в Интер и през следващия сезон.  Знак за това е неговото желание да получи нов номер върху фланелката си – след като новата покупка Ромелу Лукаку окупира досегашния му №9 – и ръководството е удовлетворило това негово искане.

26-годишният аржентинец изглеждаше орисан да напусне „нерадзурите” това лято, след като новият наставник Антонио Конте обяви публично, че играчът не попада в плановете му. Непреклонността на Икарди да изслуша каквито и да е оферти с изключение на тези на Ювентус създаде много трудности на шефовете при осъществяването на трансфер.

Миналия месец футболистът прекара в тренировки на самостоятелен режим, докато Лукаку моментално беше интегриран в основната група. Изглежда обаче Икарди не смята току-така да се откаже от идеята да играе за Интер и е пожелал да получи екипа с №7, а молбата му е била приета от ръководството.

Интересното е, че мнозина очакваха това да бъде предпочитания от Алексис Санчес номер. Чилиецът е сочен като следващия играч на „росонерите”, който пристига от Манчестър Юнайтед. Цялата ситуация остава топката в полето на Антонио Конте, чието решение ще бъде ключово. Икарди същевременно заплаши, че планира да съди клуба, ако не бъде възстановен в първия тим.