Нападателят Мауро Икарди е изложил пред шефовете на Интер своите условия, за да се завърне към тренировъчния режим. Сред тях се включва и публична „рехабилитация” на неговия образ.

26-годишният футболист обяви бойкот на 13 февруари, когато с официално съобщение „нерадзурите” го лишиха от капитанската лента, която отиде при вратаря Самир Ханданович. Икарди се позова на контузия в коляното, заради която Интер нареди да се направят медицински тестове. Впоследствие клубът на всеослушание заяви, че резултатите от изследванията не се различават особено от онези, които Икарди е дал на тестовете преди началото на сезона, когато беше напълно здрав.

Ще стане почти месец, откакто Икарди изигра последния си мач за Интер, като в този период той упорито отказва да тренира. Треньорът Лучано Спалети заяви, че когато клубните лекари заявили пред играча, че няма никакви проблеми да тренира, той отвърнал с: „Не, аз ще ви кажа кога съм готов да играя.”

През последните дни се проведоха няколко срещи между директора Джузепе Марота и новия адвокат на Икарди. „Гадзета дело спорт” твърди, че играчът е поставил редица условия, за да се завърне към тренировки и евентуално участия в мачове. Главното сред тях е „публичната рехабилитация” на неговия образ, като Икарди държал това да се случи както от страна на клуба, така и лично от треньора Лучано Спалети. Аржентинецът също така поискал и ясно обяснение защо му е била отнета капитанската лента.

Ситуацията е доста противоречива, тъй като до този момент Марота и Спалети на няколко пъти пуснаха различни намеци за мотивите зад това решение. В същото време съпругата и агент на Икарди – Уанда Нара убедено тръби наляво и надясно, че нападателят не е сторил нищо нередно.

Интер от своя страна е поставил ребром своите изисквания, които да доведат до приключване на откритата война. Клубът задължително иска Икарди да се извини на своите съотборници, което към момента бившият капитан отказва да направи, понеже е убеден в своята правота.

Ясно е, че от сегашната патова ситуация губещи са всички. Мауро Икарди сериозно рискува да не попадне в състава на Аржентина за Копа Америка, а пък Интер разполага само с един чист нападател в лицето на Лаутаро Мартинес. Последният ще пропусне отговорния реванш срещу Айнтрахт Франкфурт в 1/8-финалите на Лига Европа, тъй като е наказан. Ако Лаутаро получи жълт картон в Серия А през този уикенд, то той ще има да изтърпява и санкция за предстоящото градско дерби срещу Милан.