Нападателят на Интер Мауро Икарди проведе среща с президента на клуба Стивън Чжан, в хода на която се жалва от несправедливото отношение към него, съобщи "La Repubblica".

"Никога не съм си позволявал да се държа неуважително към другите. Взел съм участие в 97.5% от тренировките, никой никога не се е оплаквал от моето поведение и не ме е упреквал в непрофесионализъм. Лишаването от капитанската лента бе унижение за мен, което няма никакъв смисъл", е казал Икарди.

Аржентинецът дълго време не успява да се договори с ръководството на "нерадзурите" за нов контракт. През февруари клубът го лиши от капитанската лента, след което Икарди престана да излиза на терена, като твърди, че има проблем с коляното.

По-рано тази седмица генералният директор на Интер Бепе Марота коментира ситуацията с нападателя и изрази надежда, че всичко ще се оправи. "Ние сме семейство, а родителите трябва да взимат решения за своите деца. Това съвсем не е наказание. Родителите правят така, че децата им да израстват и да стават по-добри. Нашето решение може да се тълкува точно по този начин. Икарди е добро момче, което е дало много на Интер и може да продължи да го прави. Сега той има проблем с дясното коляно. Надяваме се да се върне скоро в строя".

Междувременно се появиха информации, че в Интер са решили да се разделят с аржентинеца през лятото за сума от порядъка на 80 млн. евро. 25-годишният Икарди се присъедини към Интер от Сампдория през 2013 г.