Според вестник „Ла Република” доскорошният капитан на Интер Мауро Икарди се е заел много сериозно да намери юридическо основание за прекратяване договора си с клуба. Изданието твърди, че той ще опита да се позове на т. нар. „мобинг” – упражняване на тормоз от група хора спрямо един човек на работното място.

Наскоро 26-годишния аржентинец е бил информиран, че няма да бъде част от плановете на новия наставник Антонио Конте. На нападателя дори било казано, че е безпредметно да се явява за старта на лятната подготовка.

Проблемът за Интер може да се окаже много сериозен, защото чрез продажба на Икарди клубът планираше да набави голяма част от бюджета си за нови попълнения. За момента острието отказва всяко предложение и настоява, че иска да остане в Интер или в най-лошия случай – да премине в Ювентус.

„Ла Република” твърди, че наред със своята съпруга-агент Уанда Нара футболистът подготвя съдебно дело срещу Интер. Той възнамерява да съди клуба за мобинг, което е правният термин за тормоз, чиято цел е да принуди жертвата чрез заплашване и изолация да напусне работното си място.

Ако Икарди получи нареждане да тренира отделно от основната група, подобно дело би имало своите основания съгласно прецедента, който Горан Пандев създаде, съдейки Лацио за предсрочно прекратяване на договора. Тогава има огромна вероятност магистратите да отсъдят в полза на южноамериканеца, а това с незабавен ефект би го превърнало в свободен агент без значение на договора с Интер до юни 2021 година.

На всички в Италия е ясно, че това е поредното събитие около Икарди, което има общо с отнемането на капитанската му лента на 13 февруари. Клубът не оповести конкретни причини за своето решение, а това може да се окаже още един коз в ръцете на аржентинеца пред съда.