Бившият нападател на Интер Адриано е впечатлен от настоящия отбор на "нерадзурите". 36-годишният бивш футболист смята, че тимът е "стратосферен", а наставникът Лучано Спалети е "точният човек" за работата.

Очаква се бразилецът да бъде на трибуните на "Стадио Енио Тардини" при гостуването на на Интер на Парма.

Адриано играе в гранда от Милано между 2001-ва и 2009 г., изигравайки над 120 мача за тима, в които бележи почти 48 гола. Той има и кратък период при пармалатите от 2002 - 2004 г., когато в 37 мача вкарва 23 попадения.

"Имах страхотна връзка и с двата клуба. Ариго Саки и Чезаре Прандели ми помогнаха да израсна много, направиха ме играч, достоен за Интер", споделя Адриано пред "FCInterNews".

"Липсва ми много храната в Парма, хората и простота на ежедневието. Ще се върна скоро, сега пак съм в Серия "А". За съжаление не успях да гледам много от мачовете на Интер от началото на сезона. Гледах ги отблизо само на тренировките на тренировъчния им комплекс в "Пинетина" - имат "стратосферен" състав", каза още той.

"Виждам, че се върши страхотна работа. Всичко наистина се е променило. Атмосферата сега е страхотна. Не можем да правим заключение още в началото на годината - рано е. Изисква се време. Мисля, че Спалети върши чудесна работа. Той е точният човек", каза още Адриано.

В последните години Императора, както е известен футболистът, имаше сериозни проблеми с алкохола и средата, в която се движи. Неговата кариера тръгва надолу след смъртта на баща му през 2004 г. Адриано продължава да държи високо ниво за още няколко години, но депресията и лошите приятели около него погубиха един от най-големите бразилски таланти на епохата.