Интер записа поредна победа на сметката си в Серия А, след като разби Салернитана с 4:0 в домакинството си от 25-ия кръг в петък вечер. „Нерадзурите“ направиха нова крачка към Скудетото, като вече водят с цели десет точки пред преследвача си Ювентус.

Въпреки това, треньорът Симоне Индзаги не бърза да отваря шампанското и предупреди, че във футбола нищо не е сигурно.

„Момчетата бяха чудесни, изиграхме професионално мача с правилната нагласа. Знаехме, че Салернитана може да ни създаде проблеми, както го направиха срещу други отбори, включително Наполи, Ювентус и Милан. Нямах притеснения, тъй като отборът бе добре възстановен след мача в неделя с Рома. Направих три промени, а можех да направя и повече, но всички изглеждаха напълно готови, концентрирани и наясно с важността на мача. Като цяло отборът ни е все по-зрял, покриваме по-добре пространствата и почти винаги успяваме да запазим баланса в играта си. Това бе важен мач преди Шампионската лига и затова трябваше да подходим отговорно към него от самото начало“, заяви Индзаги.

Относно битката за Скудетото, треньорът заяви:

„Във футбола няма нищо сигурно и трябва да запазим концентрация. Като играч съм печелил Скудетото, когато изглеждаше загубено, а след това съм губил, когато изглеждаше спечелено. Във футбола съм от доста време и знам, че ни предстои още дълъг път. Мислим мач за мач, както го правим още от миналия сезон. Целта ни е да стигнем до края във всеки турнир, но трябва да бъдем внимателни, тъй като Ювентус и Милан няма да се предадат до самия край. Играем през три дни от началото на 2024-а година, а програмата ще става още по-натоварена занапред, така че трябва да виждам правилното отношение, както се случи тази вечер с играчите, които се появиха от пейката“, каза още Индзаги.