Наставнкът на италианския вицешампион Интер - Симоне Индзаги, нямаше как да е доволен след загубата с 1:2 от Специя. Наставникът смята, че тимът му е играл добре, особено през първото полувреме, но не е използвал шансовете си и след това е платил за грешките си.

„Разочарован съм, това е лоша вечер, но във вторник ни предстои 1/8-финал. Боли ни, но тази загуба е по-различна от другите. Дадохме всичко от себе си, но явно ни липсваше малко вяра и прецизност в завършващата фаза, особено през първото полувреме, когато трябваше да водим на почивката. Но във футбола няма промоции и платихме за грешките си. Не бе редно Интер да загуби от Специя. Няма да спим спокойно тази вечер. Поемам своята отговорност, но момчетата дадоха всичко от себе си. Просто не бяхме достатъчно клинични в предни позиции. Това е футболът. Загубите те правят по-силен, но ние имахме твърде много този сезон, особено далеч от дома. Този резултат е незадоволителен“, заяви Индзаги.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Треньорът отказа да оправдае загубата с изпуснатата дузпа от Лаутаро Мартинес.

„Лукаку и Лаутаро са двамата ни основни изпълнители на дузпи. Днес и двамата бяха на терена, а това не се бе случвало преди, когато сме получавали дузпи. Затова те трябваше да се разберат помежду си. Дронговски направи страхотно спасяване. Но не бих се фокусирал върху дузпата, а върху тези 20 или 30 удара, които отправихме тази вечер. Трябваше да се възползваме по-добре от тези ситуации. А след като изравнихме, не трябваше да правим нова дузпа“, каза още италианският специалист.