Старши треньорът на Интер Милано Симоне Индзаги остана доволен от играчите си след трудната победа с 2:1 над Удинезе. Индзаги отличи отборния дух и себераздаването на „нерадзурите“ до последния съдийски сигнал. Удинезе поведе с гол на Лазар Самарджич, но Интер направи обрат през втората част с попадения на Хакан Чалханоолу от дузпа и Давиде Фратези в добавеното време.

„Трябва да поздравя Удинезе, който изигра страхотен мач и със сигурност е ядосан да загуби по този начин. Но аз вярвам, че те ще се спасят. Спечелихме важен мач по нашия път. Получихме неочакван гол. Дадох пример с мача с Рома. За щастие не се случва често да изоставаме в резултата. Момчетата са невероятни. Имаме 26 победи от 31 мача, това е страхотна серия. Трябва да продължим в същия дух. В отбора цари хармония и всички си помагат. Остават ни още осем точки. Трябва да подходим с ясни глави към мача с Каляри в неделя. Трябва да вървим в една посока. Нека завършим сезона по най-добрия начин. Моят екип ми помогна много в Рим. Невероятно е, че вече 14 години всеки ден сме заедно и се разбираме перфектно. Днес казах на момчетата да продължат да съдздават положения. Единствената ни грешка бе, че позволихме една опасна контраатака през втората част, когато Мхитарян направи страхотен блок. Той е емблематичен за този отбор“, заяви Индзаги.

Getty/Gulliver images
33 снимки

Той бе попитан и дали съжалява за отпадането от Шампионската лига.

„Трябва да вървим по нашия път. Горди сме от това, което постигнахме в Европа и не съжаляваме за нищо. В мачовете с Атлетико вероятно заслужавахме да спечелим, но не се получи. Може би трябваше да отбележим още един гол на „Сан Сиро“, но не мога да се сърдя на играчите. Тази вечер се чувствах все едно бяхме домакини. имаше страхотна синергия с феновете, които ни подкрепят навсякъде. Убеден бях, че ще спечелим, въпреки че вратарят на Удинезе направи някои важни спасявания. Уважаваме съперника, но ние вложихме сърцето си на терена, подкрепяни от тифозите ни. Тези момчета правят нещо удивително и това ме вълнува. Те ми дават всичко“, допълни специалистът.