Наставникът на Интер - Симоне Индзаги, беше изключително щастлив след драматичния успех с 4:3 над Фиорентина на „Артемио Франки“. Мачът не беше за хора със слаби сърца, а „нерадзурите“ измъкнаха трите точки в добавеното време.

Индзаги бе на мнение, че тази победа е знак към останалите съперници за това, че тимът му отново се завръща към най-добрите си дни.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

„Два пъти ни догонваха в резултата, но ние не спряхме да вярваме. Първите 35 минути преди дузпата бяха отлични. След това позагубихме контрола, но хората, които се появиха от скамейката, ни помогнаха много. Това е голям сигнал към съперниците ни, тъй като Фиорентина и голям отбор. Водехме с 2:0 и изглеждаше, че контролираме нещата. След това загубихме спокойствието си след техния гол, а трябваше да продължим по същия начин. Важното е, че не спряхме да вярваме до края, въпреки че 35 000 души подкрепяха съперника ни“, каза Индзаги.

„В момента разполагам с млади играчи с голям потенциал, но ще ни е трудно да се изправим срещу Барселона без някои опитни фигури, които ни липсват. Когато Лаутаро Мартинес бе без гол в седем мача, казах, че не се притеснявам, защото той продължаваше да излиза на чисти позиции и рано или късно щеше да се отпуши. Корея свърши това, което очаквах от него. Хареса ми как помагаше на отбора в първите 55 минути по десния фланг на атаката. Той не играе толкова често, колкото бе свикнал в Лацио, а имаше и някои контузии, но продължава да работи здраво“, сподели още треньорът на „нерадзурите“.