Наставникът на Интер - Симоне Индзаги, беше изключително доволен от представянето на своя отбор при победата с 3:0 над Милан във финала за Суперкупата на Италия, игран в Рияд. 

„Момчетата имаха перфектния подход, през цялото време бяхме остри и солидни. Първата ни цел за сезона беше да се класираме за елиминациите на Шампионската лига, а втората беше този трофей, така че за един треньор е удовлетворяващо да види това. Скудетото? Трябва да се насладим на Суперкупата, тъй като да спечелиш финал срещу Милан по този начин е просто прекрасно. Разбира се, много е приятно да спечелиш трофей срещу качествен съперник. Редно е да празнуваме тази нощ, а от утре можем да мислим за следващите мачове. 

 

Благодарим на клуба, на семействата ни и на тези момчета, които ни помогнаха да стигнем дотук с триумфа с Купата на Италия през миналия сезон. Вече свикваме с подобни нощи. Този мач беше още по-лют, защото е рядкост дерби да бъде финал. Интер беше загубил два пъти през последните 70 години. Казах на тима, че трябва да преобърнем тази тенденция. Супер горд съм с момчетата и моя щаб. Постигнахме невероятни неща и ще продължим да го правим в бъдеще. Останахме концентрирани, агресивни и решителни – всички нужни съставки за един финал. Не мислехме за минали двубои, просто дойдохме тук и дадохме всичко от себе си“, коментира Индзаги след двубоя.