Интер победи с 2:0 Венеция като гост в късния съботен мач в Серия "А" и благодарение на трите точки се доближи плътно до лидерите във временното класиране Наполи и Милан.

Хакан Чалханоглу откри резултата за "нерадзурите" в 34-ата минута, а в добавеното време на мача Лаутаро Мартинес направи 2:0 от дузпа, отсъдена за игра с ръка.

Така Интер завърши страхотна седмица, която бе белязана от победа над Наполи, класиране за осминафиналите на Шампионската лига преди последния мач заради успеха над Шахтьор Донецк и сега трите точки във Венеция.

"Завършихме важна седмица за нас. Това беше много важна победа, като единствената ми критика е, че трябваше да вкараме втория гол много по-рано, защото срещу толкова добре организиран отбор като Венеция рискуваш да загубиш точки в края. Дали сме фаворити за титлата? Приятно е да се смята така, но това е удобно за другите отбори. Ръководството искаше да се класираме за директните елиминации на Шампионската лига, така че до февруари можем да мислим само за първенството. Това трябваше да е година на преход, но в Милано заварих страхотен отбор и сме длъжни да продължаваме така", каза треньорът на Интер Симоне Индзаги.