Треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че целта пред него е тимът да се представи по-добре в Шампионската лига и да защити титлата си в Серия А.

Идзаги, който замени на треньорския пост напусналия Антонио Конте, призна, че е бил наясно, че тимът готви продажба на десния бранител Ашраф Хакими в Пари Сен Жермен, но това не го е спряло да подпише с Интер за две години.

"Знаех, че Хакими напуска. Но бях уверен, че останалите важни играчи в тима ще останат", каза Индзаги на пресконференция в сряда.

 

"Наясно съм, че ще се нуждаем от нови попълнения. В моя стил на игра халф-бековете изпълняват много важни роли, а ние вече сме без Хакими и без Ашли Йънг. Това е деликатен момент, но ръководството ми даде уверения, че Интер ще остане в борбата за титлата", допълни Индзаги.

Треньорът пристига в Интер след пет години в Лацио, в които спечели купата на Италия и два пъти Суперкупата, както и прескочи веднъж груповата фаза на Шампионската лига.

"През следващия сезон на екипите ни ще седи знакът на Скудетото, което ще трябва да защитаваме. Има обаче много добре подготвени отбори, но ние сме готови да дадем всичко, за да защитим титлата. Искам да играем за победа във всеки мач. Трябва да можем да реагираме на случващото по време на всеки мач. В Лацио вкарвахме много голове в добавеното време. В миналото отборите ми са били много резултатни и са играели добре. Надявам се, че това ще се принесе и тук и

феновете в Милано ще се забавляват. Наясно съм къде трябва да направим промени, за да се представяме по-добре в Шампионската лига. Интер не е достигал осминафиналите от 2011 година и това не е нормално", коментира още Индзаги.

Той каза, че е говорил с датския плеймейкър Кристиан Ериксен преди началото на Евро 2020, но не и след инцидента, който той претърпя по време на мача с Финландия.

"Съжалявам за случилото се. Сега той се нуждае от време, но ние ще го очакваме с отворени обятия", завърши старши треньорът на Интер.