Треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква много по-оспорвана битка за титлата през този сезон в сравнение с миналия, когато неговият тим спечели Скудетото с 19 точки пред градския съперник Милан.

Интер изостава с две точки от лидера Наполи и има само една преднина пред третия Юве преди голямото дерби на италианския футбол утре между Интер и Ювентус.

"Не обичам да говоря много за фаворити и подобни неща. Тази година ще бъде по-оспорван шампионат от обикновено; много отбори похарчиха много за нови играчи, за да намалят разликата, която беше създадена. Ювентус е най-добрият отбор в Европа по отношение на допуснатите голове, имат отличен треньор, когото наистина харесвам, и са инвестирали много. Те ще останат главен претендент през целия сезон", каза Индзаги пред репортери.

Докато треньорът на Юве Тиаго Мота, заедно с Антонио Конте от Наполи, продължават да омаловажават собствените си шансове за спечелване на титлата, Индзаги не може да си позволи този лукс.

"Не знам дали е стратегия или нещо друго, мога да говоря само за себе си. Знаем, че започваме от началото на сезона с ясни цели, да изиграем възможно най-много мачове, за да сме сигурни, че ще стигнем възможно най-далеч в турнирите и ще се опитаме да бъдем конкурентни в лигата", каза Индзаги.

Интер влиза в сблъсъка с кадрови проблеми, като защитникът Франческо Ачерби все още е аут с контузия на бедрото, получена в последния мач от лигата срещу Рома, а полузащитникът Хакан Чалханоглу също е под въпрос заради травма.

"Знаем какво представлява Чалханоглу за нас, той е играч от световна класа. Неговият естествен заместник е Аслани, ако ми даде правилните гаранции, той ще играе", каза Индзаги.

"Той е играч, който се подобри много през годините, нещастието му е, че има Хакан пред себе си. За съжаление той имаше проблем преди Рома. Вчера той направи първата си тренировка, която не мина зле и ще трябва да преценим. В същата роля имаме също Николо Барела и Пьотр Зелински, ще преценя кой да играе в последния момент", каза Индзаги.