Носителят на трофея от Купата на Италия – Интер, продължава защитата на титлата си, след като победи Аталанта с минималното 1:0 и се класира за 1/2-финалите в турнира. Старши треньорът на отбора - Симоне Индзаги, пък открои важното значение на победата.

„Подготвихме се за този мач по най-добрия начин, бяхме концентрирани от първата до последната минута. Противниците ни бяха в страхотна форма, но срещнаха друг страхотен отбор в наше лице. Спечелихме заслужено. Винаги трябва да играем така, да се опитваме да продължаваме напред във всяко състезание. Не беше лесно, но играхме пред нашите фенове и бяхме длъжни да се класираме“, заяви Индзаги пред италианската медия Sportmediaset.

Италианският специалист каза защо и не е включил в групата за мача Милан Шкриниар, около когото през целия трансферен прозорец имаше непрестанни спекулации, че ще премине в Пари Сен Жермен.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

„Реших да не го включвам днес, за да го остане на спокойствие за малко. Нямаме проблеми с него. До 30 юни ще е с нас, ще тренира както може, все пак той е професионалист. Дотогава от време на време ще избирам дали да го използвам“, обяви Индзаги.

Старши треньорът на „нерадзурите“ похвали специално и Лукаку, който се завърна след престой в лазарета.

„Днес беше добър. Много съм доволен от начина, по който го виждам да работи, след което от време на време ще трябва да правя избор. Щастлив съм, защото колкото повече време минава, той става толкова по-добър“, каза още Индзаги.

В следващата фаза на турнира на Купата на Италия Интер ще се изправи срещу победителя от двойката Ювентус - Лацио. Мачът е на 2 февруари (четвъртък) от 22:00 българско време.