Треньорът на Интер Симоне Индзаги коментира победата на своя тим срещу Удинезе, която дойде след два гола на Хоакин Кореа през второто полувреме.

„Момчетата седяха добре, въпреки че нямаше много време за подготовка. Това не беше лесен мач. Знаехме, че Удинезе е здрав физически отбор, който може да постави почти всички противници в затруднение. Смятам, че заслужено спечелихме с помощта на целия колектив. И тези, които играха, и тези, които влязоха по-късно”, заяви италианският специалист.

 


„Трябва да продължим така, спечелихме две поредни победи без допуснат гол - това е правилният път. Имам страхотни защитници, но заслугата за сухите мрежи не е само тяхна. За жалост в някои мачове загубихме точки, но трябва да гледаме напред и към челото. В остатъка от деня ще се радваме на тази много важна победа, впрочем победата над Емполи също беше отличен тест“, сподели доволният треньор.

По повод предстоящите две дербита на върха в класирането – срещу Милан идния кръг и срещу Наполи след националната пауза, Индзаги заяви, че първо иска да се насочи към мача с Шериф в Шампионска лига, а после ще мисли за „Дерби дела Мадонина“ и мача с „партенопеите“. Наставникът все пак заяви, че е наясно с какви противници ще се изправи тима му и това само по себе си е достатъчен стимул.