Наставникът на Интер Симоне Индзаги изрази съжалението си от загубата с 2:3 от Милан в дербито на Милано. Той беше на мнение, че "нерадзурите" са заслужавали поне равенството. 

"В началото мачът бе равностоен, а след това успяхме да поведем с хубав гол. След изравняването имаше половин час на пълно затъмнение, в който получихме още два гола. Вкарахме две хубави попадения, но получихме три, които не трябваше да позволяваме, особено в такова дерби. В крайна сметка загубихме. Имайки предвид всичко, което създадохме в мача, може би заслужавахме равенство, но аз съм треньора и аз поемам вината за този половин час, в който не бяхме на нужното ниво. В толкова важен мач трябваше да се представим по-добре", заяви Индзаги.

"Това бяха два коренно различни мача. Днес имахме проблеми със завършването на атаките, като бяхме спряни от фантастичен вратар, а освен това допуснахме твърде лесни голове. Аз съм треньорът, така че аз трябва да реша този проблем. За да спечелиш дербито, трябва да покажеш нещо повече. След смените заиграхме по-добре, но е факт, че заради онзи половин час, в който получихме два гола, след това не успяхме да се съвземем", продължи той.

"Не можем да си позволим подобни затъмнения отново срещу отбори като Лацио и Милан. Детайлите правят разликата. Градяхме атаките си от защитата, но головете, които получихме бяха твърде леки. Имаше момент, в който контролирахме мача при 1:0, но след това допуснахме изравняване, което дойде обратно на развитието на мача", допълни наставникът.

"Това е същият отбор от миналия сезон, в който в осем кръга не бяхме допуснали гол. Затова трябва да изгледаме днешния мач и да видим защо имаме трудности с отбелязването на голове и в същото време ги допускаме твърде лесно. Трябва да си върнем стабилността в отбрана, защото знаем, че рано или късно ще отбележим. Загубата в дербито боли, това е неприятно както за феновете, така и за клуба. Знаем, че можехме да направим повече. Много сме разочаровани", завърши Индзаги.