Ръководството на Интер в най-скоро време ще проведе нова среща със съпругата на своята звезда Мауро Икарди. Уанда, която изпълнява функциите и на футболен агент, ще получи едно финално предложение от „нерадзурите” за подновяване договора на своя спътник в живота.

Миланският гранд счита, че именно присъствието на бившата актриса вреди на диалога с 25-годишния голаджия. От клуба дори поискаха от играча да помисли за смяна на агента си, след като Уанда си позволи публично да каже, че в момента двете страни са много далеч от подписването на нов договор. Желанието на Интер доведе до ответна реакция, като Мауро Икарди обяви на всеослушание в социалните мрежи, че до края на кариерата му тъкмо Уанда ще се грижи за общите им интереси.

Икарди категоричен: Жена ми ще е мой агент, докато играя

В такъв случай Интер няма много опции, освен отново да седне да преговаря с представителката на своята звезда. Семейство Икарди настоява нападателят да получава по 10 милиона евро на сезон, което е извън възможностите на клуба. „Нерадзурите” смятат, че 7 милиона евро годишно плюс бонуси е максималното, което могат да си позволят. Предложеният от тях срок на договора ще бъде до юни 2023 година.

Засега не е много ясно дали новият контракт на Икарди ще съдържа освобождаваща клауза. В настоящия има такава на стойност 110 милиона евро, но тя е валидна само за клубове извън Италия, при това само в кратък отрязък от годината – между 1 и 15 юли.

Новата  среща между Интер и Уанда трябва да се проведе във вторник.