Отборите на Интер и Рома излизат един срещу друг в най-чакания двубой от осмия кръг в италианската Серия А. Срещата на стадион „Джузепе Меаца“ е днес от 19:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3. На сайта Gong.bg също ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

И двата тима не започнаха по най-убедителния начин кампанията и са съседи в класирането. „Нерадзурите“ са седми с 12 точки, докато „вълците“ са позиция по-нагоре и с точка повече.

Треньорът на столичани – Жозе Моуриньо пък ще гони първа победа в кариерата си срещу „черно-сините“ днес. Специалния е със статут на герой за феновете на Интер след спечелването на требъла през сезон 2009/2010. Португалецът се е изправял срещу „нерадзурите“ само три пъти през своята кариера и това се случи миналия сезон. Тогава той загуби два пъти в Серия А с 0:3 и 1:3, както и веднъж за Купата на Италия с 0:2.

Звездата на Рома – Пауло Дибала, пък вече тренира с групата и се очаква дори да бъде титуляр. Аржентинецът пропусна последния мач на „вълците“ преди паузата за национални отбори заради мускулна травма. Все пак Моуриньо ще вземе крайното решение за него часове преди дербито днес. Извън сторя за „вълците“ обаче остават контузените Рик Карсдорп, Стефан Ел Шаарауи, Ебрима Дарбое и Джорджиньо Вайналдум. 

В другия лагер треньорът Симоне Индзаги потвърди, че Ромелу Лукаку ще пропусне сблъсъка с Рома и, че Кристиян Аслани ще замени контузения Марсело Брозович. Индзаги също така говори за несигурността на треньорски си пост след колебливото начало на сезона на „нерадзурите“.

„Има леко забавяне. Измина един месец, но Лукаку ще се нуждае от време. Аслани е избран от клуба и от мен. Той работи добре и утре (б.р. - днес) със сигурност ще стартира. Имам четирима халфове на разположение – Аслани, Хенрик Мхитарян, Николо Барела и Хакан Чалханоолу. Трима от тях ще са титуляри, а последният ще отиде на пейката. Ще бъде тежък мач. Изправяме се срещу силен отбор с качество и страхотен треньор. Трябва да се подготвим добре. Дали се чувствам застрашен след загубата от Удинезе? Винаги се чувствам така, във всеки мач. Моята история е ясна: където и да отида, трофеите идват, приходите се качват, а финансовите загуби намаляват. Това се случи в Лацио, а сега и в Интер. Знаем, че изоставаме, но се трудим усърдно. В момента си плащаме скъпо за някои ситуации и всеки трябва да прави повече, започвайки от мен“, обяви специалистът.   

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

ИНТЕР - РОМА

Интер: 1. Самир Ханданович, 37. Милан Шкриняр, 15. Федерико Ачерби, 95. Алесандро Бастони, 2. Дензъл Дъмфрис, 23. Николо Барела, 14. Кристян Аслани, 20. Хакан Чалханоолу, 32. Федерико Димарко, 10. Лаутаро Мартинес, 9. Един Джеко

Треньор: Симоне Индзаги

Рома: 1. Руи Патрисио, 23. Джанлука Манчини, 6. Крис Смолинг, 3. Ибанес, 19. Зеки Челик, 8. Неманя Матич, 4. Браян Кристанте, 37. Леонардо Спинацола, 22. Николо Дзаниоло, 7. Лоренцо Пелегрини, 21. Пауло Дибала

Треньор: Жозе Моуриньо


Главен съдия: Давиде Маса, Италия

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия