Интер се мъчи много, но измъкна по най-сладкия начин победата в гостуването на коравия тим на Сампдория. Момчетата на Лучано Спалети стигнаха до успеха с гол за 1:0 на Марсело Брозович в добавеното време и пак гледат към челото на таблицата. 

В този мач цели три гола бяха отменени след намесата на системата VAR, като два от тях бяха за гостите от Милано, а един за генуезците. Но в крайна сметка поне едно попадение беше редовно и с него трите точки заминаха при "нерадзурите". 

Иначе от самото начало и двата тима имаха възможности да стигнат до попадение. Фабио Куалярела и Денис Прает не успяха да намерят пътя към вратата на гостите от Милано, докато те на свой ред пропиляха шансовете си чрез Антонио Кандрева и Раджа Наинголан. 

В средата на полувремето размяната на крошета, които обаче така и не намираха целта, продължи. Карол Линети изпусна за "моряците", докато Кандрева продължаваше да пилее положения с лека ръка за "черно-сините". 

Най-спорната ситуация преди почивката беше в 43-та минута. Тогава Интер все пак стигна до попадение след фирмено изпълнение на Раджа Наинголан от границата на наказателното поле, но то беше отменено след намесата на VAR заради засада. 

Така почивката дойде без попадения. След подновяването на играта чистите положения бяха пред вратата на Самп. В 50-та минута Антонио Кандрева направи фирмен пробив със слалом между защитниците на противника, но ударът му от границата на наказателното поле срещна лявата греда. 

Гостите продължиха да атакуват опасно, но следващата им огромна опасност се откри в 69-та минута. Тогава едно центриране в наказателното поле намери Мауро Икарди. Ударът на аржентинския голов хищник с глава обаче мина на сантиметри над гредата. 

В тези минути "нерадзурите" налитаха като оси и голът сякаш "се печеше". В 71-та минута отново опасен изстрел на Кандрева беше избит в последния момент, а в следващата атака Икарди с глава стреля от около 9-10 метра, но топката опасно облиза гредата от външната страна. 

В последните минути системата VAR се намеси за отмяната на още две попадения. Първо Данило д'Амброзио се зарадва предварително, но голът му беше отменен. А в следващата атака Грегоар Дефрел се разписа за Сампдория, но и неговият гол беше отменен заради засада. 

По всичко изглеждаше, че зачетени голове в този мач няма да има. И така до 94-та минута, когато защитата на "моряците" сбърка фатално и позволи на Марсело Брозович да се разпише и да донесе трите точки на Интер в този измъчен за отбора мач. Така двата тима са с по 7 точки и са съответно на шеста и седма позиция.