Интер победи Рома с 4:2 мач от 24-я кръг на Серия А. Попаденията за "вълците" бяха дело на Джанлука Манчини и Стефан Ел Шаарауи, а за "нерадзурите" точни бяха Франческо Ачерби, Маркюз Тюрам, Алесандро Бастини, а Анхелиньо си отбеляза автогол. С тази победа Интер остава на първа позиция в Серия А с актив от 60 точки, докато Рома е на 5-о чясто с 38 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

В 17-а минута Франческо Ачерби достигна до отбита топка в близост до точката на дузпата и сътвори фантастичен удар с глава, попаднал в десния ъгъл. Попадението бе разглеждано три минути поради съмнения за засада, но голът бе признат - 1:0 за Интер.

В 28-а минута Рома отговори. Джанлука Манчини намери пътя до вратата, като се вдигна и отбеляза с гръмотевичен удар с глава в левия ъгъл - 1:1.

В 44-а минута стана и пълният обрат за "вълците", след като Стефан Ел Шаарауи се разписа. Тойп олучи великолепно подаване и стреля в целта с помощта на лявата греда - 2:1 за Рома.

Малко след това футболистите на Интер имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена и играта продължи. 

В 49-а минута Маркюз Тюрам получи топката в наказателното поле, като нападателят реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката в десния ъгъл, като не остави шансове на Руи Патрисио и изравни резултата - 2:2.

Само седем минути след това отново Маркюз Тюрам бе намерен в опасна зона с великолепен пас от Мхитарян, като изстреля топката в левия ъгъл на вратата - 3:2 за Интер.

В 59-а минута Павар отправи удар от вътрешността на наказателното поле, но топката се отби от левия страничен стълб на вратата. В 71-а минута Ромелу Лукаку засече центриране от крилото, но сътвори удар с глава, който премина далече встрани от дясната греда.

В третата минута на добавеното време Алесандро Бастони оформи крайния резултат, след като достигна до подаване в пеналтерията и нанесе перфектен удар, влетял в левия ъгъл зад вратаря - 4:2 за Интер.

Стартови състави:

Рома: 1. Патрисио, 69. Анхелиньо, 3. Хаусен, 23. Манчини, 2. Карсдорп, 7. Пелегрини, 16. Паредес, 4. Кристанте, 92. Ел Шаарауи, 21. Дибала, 9. Лукаку

Интер: 1. Зомер, 95. Бастони, 15. Ачерби, 29. Павар, 32. Димарко, 22. Мхитарян, 20. Чалханоглу, 23. Барела, 36. Дармиан, 10. Мартинес, 9. Тюрам