След колебливия старт на сезона, един от фаворитите за титлата в Италия Интер започва да се пробужда. "Нерадзурите" взеха дербито с Фиорентина на "Сан Сиро" с 2:1 и продължават да се катерят в таблицата. 

Интересното е, че в този мач и трите гола бяха дело на играчи на гранда от Милано. Мауро Икарди откри резултата от първоначално подмината, но дадена след намесата на VAR дузпа. След почивката Милан Шкриняр обаче си вкара автогол, преди Данило д'Амброзио да донесе успеха на тима си по-малко от четвърт час преди края. 

Иначе този мач беше страхотна размяна на крошета от двата тима. Още в 4-та минута "виолетовите" нанесоха първия удар, но тогава Кевин Миралас не успя да намери целта и нацели страничната греда. А малко след това Антонио Кандрева не успя да открие за Интер, пращайки топката на косъм от гредата. 

В 18-та минута и Иван Перишич имаше шанс за домакините да открие, но и неговият удар, подобно на Кандрева преди това, мина на сантиметри встрани от вратата. Но това далеч не беше всичко. В 32-та минута Джовани Симеоне имаше страшна възможност за Фиорентина, но хубавият му изстрел беше спасен по великолепен начин от Самир Ханданович. 

Така мачът вървеше с много страхотни положения, но и с много пропуски, съответно без голове. За да се сложи край на тази суша тчоно преди почивката. Тогава при едно центриране в наказателното поле Витор Уго игра с ръка, но първоначално реферът подмина ситуацията. После я прегледа с VAR и посочи бялата точка. От нея Мауро Икарди не сбърка - 1:0. 

Но тази радост на "нерадзурите" не трая дълго, защото в 53-та минута те сами си вкараха топката във вратата. Федерико Киеза стреля мощно от голяма дистанция, топката рикошира в Милан Шкриняр и излъга Ханданович, за да се оплете в мрежата му за 1:1. 

Двуострата игра продължи с пълна сила, но последваха и нови пропуски. Д'Амброзио и Матео Поллитано изпуснаха за Интер, докато Федерико Киеза и Марко Бенаси не можаха да се разпишат за Фиорентина. Така се стигна до ключовата 78-а минута. 

Тогава Мауро Икарди се прояви и като асистент, след като намери Д'Амброзио в наказателното поле, той се освободи и с хубав удар преодоля вратаря за 2:1. Това попадение се оказа и с цената на трите точки за тима му. 

До края на мача Балде Кейта можеше да предреши рано-рано всичко, но ударът му от дистанция прелетя с малко над вратата и в крайна сметка статуквото не се промени. След този резултат Интер събра вече 10 точки и е на петата позиция преди изиграването на останалите мачове от кръга. Фиорентина е със същия актив, но с по-добра голова разлика.