Отборът на Интер надви Ювентус с 1:0 в голямото дерби на Италия. През първото полувреме падна само един гол. Федерико Гати си отбеляза автогол, който даде аванс на "нерадзурите".Това се оказа и единственото попадение в срещата. Така Интер се откъсна на 4 точки с мач по-малко на първото място в шампионата, като втори остават "бианконерите".

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Интер пое контрол над топката още от първите минути и дори на два пъти домакините получиха шанс да изпълнят ъглов удар след добри атаки. "Нерадзурите" обаче така и не стигнаха до чисто положение.

В 18-ата минута Бенжамен Павар центрира отдясно. Подаването му намери Димарко, който опита от въздуха да стреля директно. Топката обаче мина встрани от целта.

Две минути след това Лаутаро Мартинес също опита да стреля от малък ъгъл, след центриране на далечната греда. Неговият шут обаче бе блокиран и последва нов ъглов удар, който обаче не доведе до нова опасност пред вратата на Шчесни.

Интер пропиля страхотна възможност в 25-ата минута. Димарко получи пас отляво и подаде към нахлуващия Маркюс Тюрам, който излизаше очи в очи с вратаря, но се забави и в последния момент защитник притича и блокира удара му, а впоследствие и Шчесни се намеси, за да изчисти топката.

В 32-ата минута добър шанс пропусна и Душан Влахович. Сърбинът бе намерен от Маккени в наказателното поле. Той имаше достатъчно време и пространство, но първото му докосване на топката бе лошо и заради това защитник на домакините успя да избие.

Пет минути по-късно Интер излезе напред в резултата. Барела центрира, а Павар опита да засече със странична ножица, но не успя да нацели топката. Тя стигна до Тюрам, който я атакува, но вместо това се удари в тялото на Федерико Гати и попадна в собствената му врата. Така "нерадзурите" поведоха след автогол.

До края на първата част нямаше други чисти положения пред двете врати.

В 56-ата минута Димарко получи шанс да стреля след добра акция на Интер. Футболистът не се замисли и шутира по земя от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта.

Минута след това Чалханоглу нацели левия страничен стълб на вратата. Топката стигна до него, след като бе избита с глава от противников защитник. Турският играч стреля от въздуха, а Шчесни само изгледа топката, която срещна гредата и излезе.

В 64-ата минута Душан Влахович опита акробатично изпълнение, което мина над вратата на "нерадзурите". Мигове след това пък Чалханоглу обстрелва вратата на Ювентус, но топката прелетя над напречната греда.

Четири минути след това Войчех Шчесни блесна с чудесна намеса, за да избие удар на Барела.

Три минути преди края на редовното време Марко Арнаутович можеше да реши всичко. Нападателят бе изведен след бърза контраатака на домакините. Той обаче не успя да преодолее Шчесни отблизо, след като стражът на Ювентус излезе напред и спаси.

FT / Интер - Ювентус 1:0

1:0 Федерико Гати 37' (авт.)

Съставите на двата отбора:

ИНТЕР: Зомер, Павар, Ачерби, Бастони, Дармиан, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Мартинес

ЮВЕНТУС: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Камбиазо, Маккени, Локатели, Рабио, Костич, Влахович, Йълдъз