Интер победи Сампдория с класическото 3:0 в мач от 12-ия кръг на Серия А. Головете за домакините отбелязаха Стефан де Врай, Николо Барела и Хоакин Кореа. С тази победа Интер вече са 5-ти с актив от 24 точки, докато Сампдория остава на незавидната 18-та позиция с едва 6 пункта на сметката си.

В 21-та минута дойде първата по-интересна ситуация в мача. Стефан де Врай намери достатъчно място в наказателното поле и успя да отбележи с глава след добре изпълнен ъглов удар - 1:0 за Интер. Десет минути по-късно Федерико Димарко пое топката и стреля рязко, но ударът му разтресе лявата греда. Минута преди края на първото полувреме Барела удвои резултата, след като достигна до пас в наказателното поле и изстреля по перфектен начин кълбото зад гърба на вратаря.

Само пет минути след началото на втората част Лаутаро Мартинес се справи добре в пеналтерията, поемайки добре топката, и нанесе силен удар, който прелетя покрай десния страничен стълб. Секунди след това Един Джеко също имаше възможност, но неговият изстрел също бе неточен. В 73-та минута Хокин Кореа се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле във вътрешната страна на лявата греда, за да направи резултата 3:0 в полза на Интер.

В 88-та минута Игнасио Пусето от Сампдория можеше да вкара почетно попадение за отбора си, но ударът му от движение бе великолепно спасен от Андре Онана.