Интер победи Емполи с 2:0 в мач от 30-ия кръг на Серия А. Точни за успеха на "нерадзурите" на "Джузепе Меаца" бяха Федерико Димарко (6) и Алексис Санчес (81). 

Миланският гранд продължава да бъде убедителен лидер във временното класиране със 79 точки. Тосканци записаха четвърта поредна загуба и заемат 18-о място с 25 точки. 

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Домакините можеше да поведат още в 4-ата минута, но вратаря изпревари Лаутаро Мартинес. Две по-късно "нерадзурите" вече бяха напред в резултата. Алесандро Бастони намери по чудесен начин Федерико Димарко, а крайният защитник с удар с левия крак вкара за 1:0. 

В 16-ата минута Маркюс Тюрам закъсня със секунда, за да засече центриране отляво. Малко след това шут на Бастони срещна гредата. 

В началото на втората част Емполи опита да потърси изравнителен гол, но Интер не позволяваше на съперника да затрудни Емил Аудеро. Постепенно домакините отново започнаха да атакуват, като удар на Николо Барела профуча покрай гредата. Малко по-късно Бенжамен Павар не намери целта. 

В 81-ата минута Интер стигна до втори гол. Резервата Дензъл Дъмфрис напредна отдясно и пусна прострелно подаване към друг играч, появил се от резервната скамейка Алексис Санчес, който от на празна врата вкара за 2:0.