Италианският шампион Интер постигна първа победа от началото на сезона, след като надви у дома Лече с 2:0 в среща от втория кръг на Калчото. Матео Дармиан откри още в петата минута, а Хакан Чалханоолу бе точен от дузпа в 69-ата минута.

„Нерадцурите“ поведоха още в петата минута, когато Матео Дармиан отбеляза след удар с глава от близко разстояние, след като получи подаване от Мехди Тареми.

В 15-ата минута гостите поискаха дузпа, след като футболист на Интер игра с ръка в наказателното поле, но до дузпа не се стигна.

В 53-ата минута Маркус Тюрам стигна до топката и стреля, но Владимиро Фалконе реагира много добре и отрази удара му.

Снимки: Gulliver/GettyImages
21 снимки

Интер удвои преднината си в 68-ата минута от дузпа. Минута преди това Киалонга Гашпар извърши нарушение, а реферът Давиде Ди Марко посочи бялата точка за дузпа. Хакан Чалханоолу изпълни точно, като по този начин турският национал е вкарал 15 от 15 дузпи с екипа на шампионите и 17-а поредна в италианското първенство.

В 77-ата минута Марко Арнаутович можеше да вкара и трети гол за Интер, но пропусна.

По този начин „нерадзурите“ събраха четири точки и делят временно върха заедно с Парма, Удинезе и Дженоа. Лече е на последното 20-о място с нулев актив и нито един отбелязан гол. В следващия кръг възпитаниците на Симоне Индзаги приемат Аталанта, докато Лече е домакин на Каляри.

В същото време, Дженоа взе втора поредна победа в първенството, след като надигра Монца като гост с 1:0. Попадението падна дълбоко в добавеното време на първото полувреме, а точен бе Андреа Пианамонти.